Snabblån vs SMS-lån?

SMS-lån och snabblån är två typer av lån som har mycket gemensamt. Dessa lån fungerar mer eller mindre på samma sätt, förutom en skillnad. Den skillnaden är att du ansöker om ett SMS-lån via din mobil, och ett snabblån ansöker du via nätet. I övrigt så är det egentligen ingen större skillnad. En del företag som erbjuder SMS-lån erbjuder även snabblån för dig som är ute och surfar på nätet. Ett av de företag som erbjuder båda dessa typer av snabba lån är Meddelandelån som är ett välkänt och populärt företag för just utlåning av pengar snabbt. ¨

Räntor

Förutom likheten med att det går snabbt att få en utbetalning av pengar via SMS-lån och snabblån så finns det flera likheter mellan dessa lån. Du kommer erbjudas lån med samma typer av ränta oavsett om du vill ta ett SMS-lån eller snabblån. Dessa räntor kan variera ganska mycket mellan olika långivare. Vissa erbjuder dig att låna pengar gratis, samtidigt som andra erbjuder högre räntor med kanske en längre återbetalningsperiod.
Det viktiga är inte att alltid kolla vilken effektiv ränta du har per år, utan det bästa sättet för att se vilken ränta ditt lån kommer att ha är om du jämför. Du kan gå in till de kreditgivare online som erbjuder dessa lån för att få full koll på hur ditt lån kommer att se ut. Du kan där själv välja hur lång tid du vill ha på dig att betala tillbaka ditt lån. Du väljer även vilken summa som du vill låna. När du känner dig nöjd så kommer de att automatiskt att räkna ut hur stor din kostnad kommer att bli för att låna pengar på nätet.

Välja lånform?

Skulle du vara osäker på om du vill ta ett SMS-lån eller snabblån, så är valet inte speciellt svårt. Det är ingen stor skillnad på dessa lån förut den typ av ansökan du gör för att få ett lån beviljat. Skulle du känna dig mer bekväm i att ta ett lån i mobilen med hjälp av SMS så rekommenderas naturligtvis SMS-lån. Däremot så tycker vi att det är en fördel att kunna jämföra lån på nätet. Att ansöka om lån online via ett snabblån tycker vi ger den tydligaste bilden för hur ditt lån kommer att fungera.

Låna gratis!

Som vi tidigare nämnde så finns det goda möjligheter för dig att kunna ta ett SMS-lån eller snabblån gratis på nätet. Det finns de företag som gladligen lånar ut pengar till dig utan att kräva några avgifter eller räntor. Det är däremot viktigt för dig att betala tillbaka dina lån oavsett om du inte skulle ha någon ränta att betala. Skulle en återbetalning utebli, så är chansen stor att ditt lån inte längre kommer att vara gratis och kostnadsfritt. Istället riskerar du att dra på dig olika typer av avgifter eller en förhöjd ränta på ditt lån.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *